NVvl

NVvL lezing 'KUH-1M helicopter/ship trials aan boord van twee Koreaanse marine schepen' en ALV 2017 op 16 maart 2017

(20-feb-2017)

KUH-1M helicopter/ship trials aan boord van twee Koreaanse marine schepen

door

Jasper van der Vorst (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum)

 

Donderdag 16 maart 2017 (19:00 – 20:00 uur)

bij

NLR Auditorium B (Anthony Fokkerweg 2, 1059 CM Amsterdam)

Samenvatting

Korea Aerospace Industries (KAI) heeft de KUH-1M ontwikkeld: de amfibische versie van de Surion helikopter. Het NLR heeft de helikopter-schip kwalificatie van de KUH-1M uitgevoerd om de operationele limieten te bepalen voor operaties aan boord van twee scheepsklassen van de Koreaanse marine. Daarbij is de geoptimaliseerde Nederlandse helikopter-schip kwalificatie methode toegepast. Deze methode is gebaseerd op een grondig begrip van de lage-snelheidskarakteristieken van de helikopter en de luchtstroming rond het schip vóór het uitvoeren van vliegproeven op zee. In de eindfase van het project hebben enkele NLR medewerkers aan boord van twee Koreaanse marine schepen gevaren voor het uitvoeren van die vliegproeven om de ‘Ship Helicopter Operational Limitations’ te bepalen.

In de lezing worden zowel technische aspecten van het project belicht als de bijzondere ervaringen van het werken in een andere cultuur.

Belangstellenden dienen zich uiterlijk 12 maart a.s. hier aan te melden.

Om 18.30 uur staan koffie en een broodje gereed!

Aansluitend vindt de NVvL jaarvergadering plaats.

Alle NVvL leden zijn van harte uitgenodigd om aansluitend aan de lezing de Algemene Ledenvergadering 2017 bij te wonen (20.15 - 21.00 uur). Vergaderstukken zijn te downloaden van de NVvL website (Publicaties/Verslagen).

NVvL: Illustratie