NVvl

V.S.V. Sipke Wynia symposium 'Safety in the Sky’ op 26 mei 2016

(04-mei-2016)

Dit jaar organiseert V.S.V. Sipke Wynia (studievereniging van de HBO-opleiding Luchtvaarttechnologie te Delft) alweer het 35ste symposium. Het symposium zal worden gehouden op donderdag 26 mei te Inholland Rotterdam. Het thema van dit jaar is ‘Safety in the Sky’. 

Tijdens het symposium zullen verschillende veiligheidsaspecten in de luchtvaart aan bod komen. Te denken valt niet alleen aan het technische aspect van het toestel zelf.


 

Het symposium zal de grote veiligheidsaspecten van ‘Safety in the Sky’ adresseren op dezelfde chronologische volgorde als wanneer u zelf gaat reizen met het vliegtuig. Zo willen wij u het complete beeld van veiligheid in de luchtvaart laten zien, maar tegelijk ook daarbuiten.

Zo zal er ook ingegaan worden op bijvoorbeeld cybersecurity en F-35 implementatie bij Defensie. Maar dat is natuurlijk niet alles.

 

De dagvoorzitter zal René Drost (NAMCO) zijn.

Sprekers die aanwezig zullen zijn:

 

·        Hans van den Bos       (LVNL)                             Air Traffic Control

·        Tom Rijgersberg         (FOX-IT)                          Cybersecurity

·        Rob Brink                        (NLR)                                Airworthiness F-35

·        Harm Keunen               (Fokker LG)                   Development Arresting Hook F-35

·        Jan ter Braake               (RNLAF)                          Airspace Safety

·        Axel van den Berg       (CGI)                                  Space Safety

 

Het programma zal om 9:45u van start gaan (inloop vanaf 9:00u) en eindigen rond 16:00u en zal overgaan in een netwerkborrel tot 18:00u. Tijdens deze dag zult u worden voorzien van een koffiepauze, lunch en nadien is er een netwerkborrel waarbij bedrijven als Fokker Aerostructures, Burdock, Defensie en CGI aanwezig zullen zijn met een informatiestand.

  

Indien u deel wilt nemen aan het symposium dan is het mogelijk u aan te melden door hier te klikken of door naar de website te gaan. De entreekosten bedraagt 20,- euro.

 

Voor meer informatie en het dagprogramma kunt u terecht op de website: www.sipkewynia.nl.
NVvL: Illustratie