NVvl

NVvL lezing ‘Ontwikkeling van wake turbulentie separatie voor veilig en efficiënt landen’ op donderdag 18 juni 2015

(09-jun-2015)

Ontwikkeling van wake turbulentie separatie voor veilig en efficiënt landen

door Gerben van Baren (NLR)

donderdag 18 juni 2015 (19:00 – 21:30 uur)

NLR Auditorium A (Anthony Fokkerweg 2, 1059 CM Amsterdam)

Samenvatting

Recent zijn na jaren van onderzoek verschillende concepten voor gereduceerde wake turbulentie separatie in gebruik genomen. In de Verenigde Staten is sinds 2012 op meerdere velden RECAT-1 ingevoerd, Eurocontrol maakte eind vorig jaar bekend dat RECAT-EU nu ook geschikt is voor implementatie en dit voorjaar is op London Heathrow gestart met Time Based Separation (TBS). Deze nieuwe concepten moeten bijdragen aan verbeterd, efficiënter gebruik van landingsbanen terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft.

 

Separatie tussen naderende vliegtuigen is nodig om het risico op botsingen en wake turbulentie (of wake vortex) encounters te beheersen. Huidige ICAO regelgeving voor wake turbulentie separatie is opgezet in de jaren ’70 en onderscheidt – na de introductie van de A380 – nu vier categorieën van vliegtuigen (SUPER, HEAVY, MEDIUM, LIGHT). Voor combinaties van categorieën zijn minimale separatie-afstanden voorgeschreven. Deze regels worden algemeen gezien als veilig en in bepaalde (weers)omstandigheden en voor bepaalde combinaties van vliegtuigtypen als conservatief. Om op grote, drukke luchthavens het gebruik van landingsbanen te kunnen optimaliseren wordt daarom gestreefd naar een betere indeling van vliegtuigtypen en dynamische, weersafhankelijke separatie-minima.

 

Onderzoek hieraan heeft veelal plaatsgevonden in EU projecten als S-Wake, ATC-Wake, I-Wake, Awiator en CREDOS. Hierin zijn het gedrag van de wervels, de interactie van de turbulentie met een volgend vliegtuig, en operationele concepten en systemen om veilige reductie van separatie mogelijk te maken onderzocht. Ook NLR heeft hier in de breedte aan bijgedragen met o.a. vliegproeven, simulaties, ontwikkeling van veiligheidsmetrieken en wake vortex risicomodellen. De laatste jaren is met name door Eurocontrol/FAA en binnen SESAR gewerkt aan concretisering van concepten.

 

In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen en projecten op het gebied van wake turbulentie separatie en van de NLR betrokkenheid daarbij.

 

Belangstellenden dienen zich uiterlijk 16 juni a.s. hier aan te melden.

Om 18.30 uur staan koffie en een broodje gereed!

NVvL: Illustratie