NVvl

NVvL lezing 'Door de geluidsbarrière in de jaren vijftig: bouw, instrumentatie en gebruik van de hoge snelheid windtunnels van het NLR’ op 18 februari 2015

(06-feb-2015)

Door de geluidsbarrière in de jaren vijftig: bouw, instrumentatie en gebruik van de hoge snelheid windtunnels van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

door Bram Elsenaar (oud-medewerker NLR)

Woensdag 18 februari 2015 (19:00 – 21:00 uur)

bij

Hogeschool van Amsterdam (opleiding Aviation Studies, auditorium D.1.18)

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Samenvatting

Vanaf de gebroeders Wright worden windtunnels gebruikt om het aerodynamisch ontwerp van vliegtuigen te optimaliseren. Al in 1919 werden in Nederland door de voorloper van het huidige Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium NLR windtunnelmetingen gedaan.

Na de tweede wereldoorlog besloot de regering de vliegtuigindustrie te steunen o.a. door de bouw van twee nieuwe grote windtunnels in het transsone en supersone snelheidsgebied (de HST en SST). Deze tunnels waren technisch zeer geavanceerd wat betreft het ontwerp en de toegepaste meettechnieken. In de voordracht zal worden uitgelegd waarom deze tunnels zijn gebouwd en welke oplossingen daarbij voor een aantal problemen zijn gevonden.

Vanaf 1960, toen de tunnels in bedrijf werden genomen, hebben deze tunnels bijgedragen aan de ontwikkeling van Fokker-vliegtuigen, zoals de F-28, de Fokker 100 en de Fokker 70 alsmede internationale projecten zoals de Concorde, Airbus en de ARIANE Launcher. Ook vandaag wordt de HST, nu onder beheer van de Stichting "Duits-Nederlandse Windtunnels" (DNW), intensief gebruikt ten behoeve van de internationale luchtvaartindustrie.

 

Belangstellenden dienen zich uiterlijk 16 februari a.s. hier aan te melden.

NVvL: Illustratie