NVvl

NVvL bedrijfsbezoek aan NLR en DNW-LLF (Flevoland) op 2 oktober 2014

(22-sep-2014)

Bedrijfsbezoek aan het NLR en DNW-LLF in Marknesse (Flevoland)

 Donderdag 2 oktober 2014 (18:30 – 21:00 uur)

bij

NLR & DNW (Flevoland)

Voorsterweg 31, 8316 PR Marknesse (S-zaal)

 

DNW, de Stichting Duits-Nederlandse Windtunnels, beheert en exploiteert de grootste Europese lage snelheid windtunnel (DNW-LLF) en 10 windtunnels van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en het Duitse instituut DLR op verschillende locaties in Nederland en Duitsland. De DNW-LLF wordt door haar klanten m.n. gebruikt voor industrieel onderzoek van vliegtuig(delen) in start- en landingsconfiguraties. De nadruk ligt daarbij op een zo realistisch mogelijke simulatie van de nabijheid van de bodem, het effect van integratie van motoren en de geluidsproductie.

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) is dé onafhankelijke kennisonderneming in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Onze missie is de lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer en efficiënter te maken. De multidisciplinaire benadering van het NLR is gericht op de ontwikkeling van nieuwe en kosteneffectieve technologieën voor lucht- en ruimtevaart, van ontwerpondersteuning tot productietechnologie en MRO. De werkzaamheden van het NLR beslaan het volledige spectrum van RDT&E (Research, Development, Test & Evaluation), waaronder alle belangrijke onderzoek stadia van validatie, verificatie en kwalificatie tot evaluatie. Hiermee levert het NLR een bijdrage aan het innovatieve vermogen en aan de versterking van de concurrentiepositie van overheid en publieke en private organisaties in Nederland en daarbuiten.

Er zal een bezoek worden gebracht aan NLR faciliteiten voor het testen van constructies en composietfabricage en de DNW-LLF.

 

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:

18.30 – 19.00 uur: ontvangst en korte introductie DNW/NLR (S-zaal, gebouw N70)

19.00 – 19.45 uur: bezoek aan DNW-LLF (groep 1) / NLR testfaciliteiten (groep 2)

19.45 – 20.15 uur: koffiepauze in S-zaal

20.15 – 21.00 uur: bezoek aan DNW-LLF (groep 2) / NLR testfaciliteiten (groep 1)

 

 

Belangstellenden dienen zich uiterlijk 30 september a.s. hier aan te melden.

Om 18.30 uur staat koffie en een broodje gereed!

NVvL: Illustratie