NVvl

Aviation Professional Event 2013 op zaterdag 14 december

(04-dec-2013)

Het Aviation Professional Event 2013 zal op zaterdag 14 december 2013 plaatsvinden in gebouw Leeuwenburg (pal naast het station Amsterdam Amstel) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het Aviation Professional Event 2013 is een luchtvaartvakdag waar de opleiding Aviation samen met de AKCD gelijktijdig de Aviation Knowledge & Career Day, de Aviation Management Conference en het Aviation Security & Technology seminar organiseert. Tijdens dit evenement zal de hele eerste etage van het locatie Leeuwenburg bruisen van luchtvaart activiteiten.

Sprekers, deelnemers en bezoekers van het Aviation Professional Event 2013 werken of studeren binnen de luchtvaart bij airlines, vliegtuigbouwers, luchtverkeersleiding, onderhoudsbedrijven, componenten leveranciers en onderzoek- en opleidingscentra. Ook dit jaar zullen presentaties worden gegeven door toonaangevende sprekers van  verschillende bedrijven uit de luchtvaart waaronder; Airbus, Boeing, NLR, KLM E&M, LVNL, NG100, Transavia.com, Schellinger Trainingen, Koninklijke Luchtmacht en uiteraard de Hogeschool van Amsterdam. Op het programma van de afzonderlijke evenementen staan:

  • De Aviation Knowledge & Career Day (AKCD) omvat dit jaar meer dan twintig presentaties en workshops van onder andere Airbus (A400M-transportvliegtuig), Boeing (update Dreamliner), KLM (jet engine tests) en Eurocontrol.
  • Bij de Aviation Management Conference (AM-conference) geeft keynote speaker Boet Kreiken (Managing Directo KLM Cityhopper) zijn visie op de regionale luchtvaart en presenteren professionals en studenten van het honours programma Aviation Management  hun onderzoek naar onder ander de luchthavenontwikkeling in Londen en de kosten van Low Cost Carriers voor de regio.
  • Aviation Security & Technology Seminar (AS&T seminar) naast presentaties over onder andere Nuclear Security (dhr. Wolterbeek van de TU Delft) en de Security Marketing (dhr. van Buren van de Universiteit van Amsterdam) organiseren de studenten Aviation Security & Technology de mogelijkheid tot deelname aan “Open Spaces” over de thema’s als Techniek & Innovatie, Risk Management en Passagiers Processen in de terminal.

 

Op deze gezamenlijke luchtvaartvakdag worden meer gerenommeerde (inter-)nationale sprekers en deelnemers dan ooit verwacht. Naar verwachting zullen ongeveer meer dan 300 aanwezigen deelnemen aan dit unieke evenement.
Uiteraard is deze vak- en kennisdag ook voor u een potentiële kans om relevante kennis op te doen en uit te wisselen en wellicht uw netwerk uit te breiden. 
Voor meer informatie over het volledige overzicht van de dag, de drie afzonderlijke programma’s en de inschrijving kunt u terecht op de gezamenlijke website www.aviationprofessionals.nl

NVvL: Illustratie