NVvl

[ Presentatie van Ivar van Cuyk ]

Uitreiking NVvL - KIVI NIRIA Luchtvaartstudierprijzen 2013

(22 november 2013)
Op donderdag 21 november 2013 hebben bij Hogeschool InHolland in Delft de NVvL en het KIVI NIRIA de gezamenlijke Luchtvaarttechnische afstudeerprijzen uitgereikt. Deze prijzen worden jaarlijkse uitgereikt voor het beste afstudeerwerk van studenten van de TU Delft, de Hogeschool InHolland Delft en de Hogeschool van Amsterdam op lucht- en ruimtevaartgebied.

De drie winnaars van 2013 zijn:

  • Donato Girolamo, student Luchtvaart – en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft met zijn afstudeerwerk getiteld “Progressive Damage Analysis of Bonded Composite Joints”. Voor zijn onderzoek van NASA Langley aan de TU Delft heeft Donato Donato gekeken naar betrouwbare lijm technologieën om kunststof constructies te kunnen lijmen voor toekomstige bemande ruimtevaarten. Hij heeft onderzocht hoe gelijmde constructies zich gedragen bij beschadigingen. In zijn onderzoek heeft hij dit zowel met de computer gemodelleerd als experimenteel getest.
  • Anton Koenraadt, student Aeronautical Engineering van Hogeschool Inholland Delft, heeft zijn afstudeeronderzoek ‘Implementation of “Single Shot Curing” process on Airbus A380 Glare door-fuselage panels’ gedaan bij Fokker Aerostructures in Papendrecht. Hij is inmiddels afgestudeerd en werkt bij Aston Martin in het Verenigde Koninkrijk.
  • Ivar van Cuyk, student Aviation van de Hogeschool van Amsterdam met zijn afstudeerwerk “Onderzoek naar optimalisatie mogelijkheden voor de security scanner”. Ivar is afgestudeerd op de R&D afdeling van Safety, Security and Environment van Schiphol Amsterdam Airport. Zijn bevindingen zijn direct toegepast op de security scanners die bij de verschillende vertrek-gates op Schiphol worden gebruikt. Ondertussen is hij in dienst getreden bij de afdeling waar hij is afgestudeerd.

Naar het oordeel van de jury  - deskundigen die hun sporen hebben verdiend bij luchtvaarttechnische bedrijven – waren alle genomineerde afstudeerwerken weer van hoog niveau. De genomineerde afstudeerden zijn allemaal met een 9 of hoger afgestudeerd. Volgens de jury kunnen de winnaars ook internationaal gezien als excellent worden beoordeeld.Download: persbericht_uitreiking_luchtvaartafstudeerprijzen_2013
NVvL: Illustratie